Nu dacht ik met het ziekenhuisdieet toch echt het beste dieet in handen te hebben, hoe fout kun je echter zitten!

Had beter eerst even dit artikel kunnen lezen op https://degezondekeuze.nl/ziekenhuisdieet-8-kilo-per-maand-afvallen/
Hier wordt namelijk heel veel meer duidelijk over het dieet en de aard ervan.

Ik ben met dit dieet begonnen omdat je er snel mee kan afvallen. Maar ook omdat je alle voeding in dit dieet in de winkel mag halen. Eindelijk na het Cambridge dieet weer echt voedsel. En dan ook nog eens vet gaan verbranden. De naam ziekenhuisdieet klinkt in eerste instantie ook wel goed. De naam ziekenhuis bij een dieet wekt namelijk direct vertrouwen. Bij mij wel in ieder geval! En toen ben ik ermee begonnen. Hoe mis kan je het hebben als je een dieet kiest alleen gebaseerd op naam of naamsbekendheid. Laat ik jullie allemaal even waarschuwen, dit zegt niks. Een dieet is zo goed als zijn inhoud! Je kan nog zoveel marketing er tegenaan gooien, als dit niet klopt werkt het niet. En het kan zelfs de situatie verergeren. Ik heb met dit dieet dan ook geen goede ervaringen. Dat moge duidelijk zijn. Ik ga jullie meer laten zien van het dieet, ook de goede kanten maar ook zeker de redenen waarom je nooit met dit dieet zou moeten beginnen.

Wat is het ziekenhuisdieet dan precies?

Het ziekenhuisdieet is ook echt een dieet dat uit ziekenhuizen komt. Het is een dieet dat intern gebruikt wordt om mensen te ondersteunen bij gewichtsverlies. Dit “snelle” dieet is bedoeld voor patiënten die echt binnen een bepaalde periode moeten afvallen. De samenhang met het betreffende dieet heeft te maken met een optimale voorbereiding van een ingreep. Je kan je dus voorstellen dat wanneer er snel moet worden afgevallen gegrepen wordt naar extremen. En dan komen we al vrij snel uit bij methodes die som averechts werken.

Te weinig calorieën zorgt voor vasthouden van vetten

Je moet het zo zien. Met het ziekenhuisdieet krijg je enorm weinig calorieën binnen. Je lichaam gaat zich hierop aanpassen door vetten te sparen. Deze energie sparende modus zorgt ervoor dat je vetten gaat vasthouden en niet gaat afvallen. Je lichaam schakelt zich dus om jou in tijden van schaarste te voorzien van opgeslagen buffers. Deze buffers kunnen dan weer onder andere ingezet worden voor energie!

Door het ziekenhuisdieet te volgen kan je snel een paar kilo afvallen, als doel voor een ingreep. Maar de resultaten zijn beperkt en tijdelijk. Goed voor een dergelijke situatie, maar slecht als je echt flink wat kilo’s wilt afvallen met blijvende resultaten. Veel mensen vallen dan ook maar in beperkte mate af, haken af vanwege klachten of komen na het dieet weer aan. En dat is natuurlijk enorm balen, want je steekt er tijd, geld en energie in om snel af te vallen!

Uiteindelijk verkeerde manier van afvallen

Door schade en schande wordt je wijs. Ik ben dan met dit dieet ook goed op me plaat gegaan. Je komt er op een gegeven moment achter wat wel en niet werkt. Het ziekenhuisdieet werkt dus echt niet. Ja, een paar kilo afvallen maar dat is ook alles. Na een paar maanden was al het resultaat weg en had ik zelfs een doorschieter naar een nog zwaarder gewicht. Als je 1 dieet niet moet gaan volgen is het deze wel.

Moeilijk te volgen, niet lekker en geen blijvende resultaten

Het is ook moeilijk te volgen en het eten valt tegen. Het allemaal maar erg karig en veel is hetzelfde. Geen variatie maakt het snel saai en de motivatie sijpelt weg. Met variatie blijft het een ongezond dieet gezien de kleine hoeveelheden die je maar mag eten. De resultaten zijn dus maar tijdelijk en gaat aan alle doelen die je stelt voorbij.

Resultaten met dit crash dieet…

Dit is een crash dieet. Ik ben er in een bijna 3 maanden tijd een 12,5 kilo uit kunnen persen. Maar het gaat je zo tegen staan dat je er snel mee wilt stoppen. Ik heb het nog lang uitgehouden. Verder voelde ik me behoorlijk zwak en had ik weinig energie tijdens het dieet. De resultaten gaan ook best langzaam als ik het nu vergelijk met bijvoorbeeld het koolhydraatarm dieet, waarmee je slim met koolhydraten om gaat. Na stoppen weer snel aankomen maakte me kwaad. De resultaten die ik dus heb behaald waren sneller weg dan dat ik ze afviel. Het is dan ook echt niet de moeite waard om op zo een manier tijdelijk af te vallen.

Het ziekenhuisdieet is een afrader!

Als je afvallen serieus neemt is het ziekenhuisdieet absoluut een afrader. Het heeft tijdelijk effect, is ongezond voor je en zeer lastig en moeilijk te volgen. Je kan beter niet aan dit dieet beginnen. Zo bespaar je jezelf een hoop tijd welke je beter kan steken in wel een goed dieet. Let er ook bij andere diëten op dat wanneer ze hetzelfde karakter hebben als het ziekenhuisdieet vaak niet werken. Dit zijn de zogenaamde crash dieet methodes. Ze staan er vaak om bekend niet te werken bij het afvallen! Dit dieet in ieder geval ook niet.