De Cambridge dieet methode heb ik gekozen omdat bekend in de oren klinkt. Zonder eigenlijk al teveel van het dieet vooraf te weten ben ik er mee begonnen. Je zou denken dat een dieet met zoveel naam dan ook wel een goede methode is. Er wordt veel over gesproken en het is een kant en klaar dieet. Hieronder kun je meer lezen over het Cambridge dieet en wat mijn persoonlijk ervaringen zijn met dit dieet.

Korte uitleg over het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet bestaat voornamelijk uit kant en klare producten. Er zitten ook veel shakes bij waar je wel van moet houden. De producten moeten wel voldoende voedingsstoffen bevatten. Hiermee zou je dus voldoende hebben om er op een redelijk gezonde manier mee af te vallen. Verder is het dieet wel erg duur. Je moet dan over een goed gevulde portemonnee beschikken om het te volgen. Ik heb hier wel eens een klein beetje tegen aan gehikt. Echter ben ik er toch met volle overtuiging mee door gegaan. Als je wilt afvallen moet er immers wat voor over hebben.

Wat is mijn ervaring met het Cambridge dieet?

Ik ging er met veel plezier in maar de beginfase was wel erg moeilijk. Ik kreeg al snel honger en dit is geen pretje. Normaal ga je op deze momenten gewoon eten en verdwijnt dit gevoel weer. Maar Cambridge dieet en hongerlijden gaan hand in hand. Dus dan maar volhouden met alle vervelende hongermomenten van dien. De smaken van de producten zijn op zich wel goed. Toch mis je wel heel vaak gewoon lekker eten. Dan bedoel ik niet altijd eten dat niet goed voor je is. Maar ook lekkere gezonden gerechten met een lekker stukje vlees naar keuze. Erg lastige start dus maar je gaat toch maar door.

De resultaten na een paar weken…

Uiteindelijk merkte ik wel vrij snel resultaat met dit dieet. Ik de eerst paar weken ben ik er dan ook redelijk snel een aantal kilo mee afgevallen. Dit vond ik al heel wat, want dit was me nooit eerder gelukt. Toch moet ik wel benadrukken dat je echt het gevoel hebt dat je niks mag. Met name de lage hoeveelheden eten vallen erg zwaar. Later ben ik er dan ook achter gekomen dat dit helemaal niet gezond is. Ook kan het in het ergste geval verkeerd werken en houd je lichaam juist vet vast.

Na een maand het dieet te hebben gebruikt

Naast dat ik er wel wat mee afviel stagneerde het een beetje in week 4, maar de moeilijkheidsgraad van het dieet leek wel te stijgen. Ik begon wat meer klachten te krijgen in de vorm van hoofdpijn, soms een beetje misselijk en het hongergevoel leek wel langer aan te houden. Dit zijn geen ideale omstandigheden om mee af te vallen. Het voelde ook niet supergezond meer. Ik heb dan ook met veel pijn moeten stoppen, want ik had er graag mee doorgegaan. Zeker omdat ik al wat resultaat gezien had met het Cambridge dieet. Ik heb een paar keer overwogen om door te gaan, maar de uitbreiding in klachten bepaalde dat ik ermee moest stoppen.

Belangrijke zaken die je moet weten bij het volgen van dit dieet

Het is niet een dieet voor iedereen. Ben je echt tot heel erg veel bereid, dan kan je er wel mee afvallen. Ik ben er in totaal bijna kilo mee afgevallen. Ik moet er wel bij vertellen dat daar 1-2 kilo gewichtsverlies van overbleef. De rest is er weer aangekomen en vrij snel ook nog eens. Dit komt natuurlijk omdat ik er vroegtijdig mee gestopt ben. Maar het is denk ik ook wel een voorbode voor als je wel na langere tijd stopt. De kans dat je weer snel aankomt is dus zeker aanwezig, wat het extra lastig maakt.

Je gaat honger krijgen

Honger treed erg snel op. Had wel verwacht dat je honger kon krijgen maar het viel wel heel erg zwaar. Ik heb nog nooit zo’n honger gehad. Hier moet je dus rekening mee houden wil je dit dieet gaan volgen. Gelukkig is er wel een soort escape doordat je kan kiezen tussen het Cambridge dieet 500 en 800 plan …waarbij de laatste het ietsjes draaglijker maakt!

Ontbrekende kennis en kans op gewichtstoename

Ik had verder ook het gevoel dat ik alles zomaar aangereikt kreeg en niet erg veel kennis opdeed met dit dieet. Dat alles geregeld is en je alleen maar de producten hoeft te gebruiken is erg makkelijk. Ik vind het zelf echter wel fijn als je ook iets meer leert over hoe het werkt en waarom je nou juist gaat afvallen. Na het dieet is het dan ook moeilijk om je streefgewicht vast te houden. Je mist immers alle producten uit het dieet.

Veel verhalen over verschillende gezondheidsproblemen

Naast de vervelende klachten die ik kreeg tijdens het volgens van dit dieet is er meer. Nadat ik er al mee gestopt was las ik ook mensen die er serieuze problemen mee hebben. Hierbij moet je denken aan ziekenhuisopnames en andere gezondheidsklachten. Ik was eerst beduusd maar probeerde het nog een beetje te relativeren. Toch klinkt het wel ernstig en dat is het ook! Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat het bij mijn niet dusdanig erg was. Ik was daarbij natuurlijk wel allang gestopt. Het is in ieder geval een feitje die aangeeft dat het dieet niet erg gezond voor je is.

Zou ik dit dieet aanbevelen?

Nu ik mijn kennis heb uitgebreid en momenteel goed bezig ben beveel ik het Cambridge dieet zeker niet aan. Daarbij komen dan de verhalen van meerdere gebruikers die tegenvallende resultaten ervaren. De gezondheidsvragen zijn ook direct een rood signaal. Ook gaat het hier om een erg karig dieet en deze staan er dan ook bekend om niet erg goed te zijn als je wilt afvallen.