Het is niet lastiger dan de je denkt om gewicht kwijt te raken. Er zijn genoeg bronnen waaronder dit artikel om erachter te komen hoe afvallen werkt. Aan het einde van deze post zou je dan ook volledig in staat moeten zijn jouw overgewicht kwijt te raken. Wat eveneens heel belangrijk is dat je het echt wilt. Het is net als stoppen met roken, wanneer je zelf niet wilt zal je nooit jouw streefgewicht bereiken.

Snel afvallen samen met een goed dieet is toch altijd de beste manier. Wel is het van groot belang dat je hierbij kiest voor een dieet dat echt werkt. Er zijn veel diëten die slechts tijdelijk of soms zelfs helemaal niet doen wat ze beloven.

Afvallen doe je door naar jouw doelen toe we werken met de juiste strategie. De beste manier om dit te doen is kennis opdoen, aanpassen van je voeding en sporten.

Waarom hoeft snel afvallen niet moeilijk te zijn?

Het begint allemaal bij het inzien van hoe je te werk moet gaan. Als je dit weet dan kun je naar de volgende stap en dat is volharding. Wanneer je iets echt wilt dan ga je ervoor! En dan gaat het je met de juiste kennis ook zeker lukken. Het in feite dan ook een optelsommetje en in die zin hoeft het geen gigantische opgave te zijn wanneer je gewicht wilt verliezen.

Hoe kom ik achter de geheimen van afvallen?

Eigenlijk zijn het helemaal geen geheimen. Maar je wordt wel vaak op het verkeerde been gezet door de vele verschillende diëten. Want hoe weet je nou wat werkt? Zeker wanneer je zelf iet zoveel met voeding bezig bent kan dit knap lastig zijn. We laten je zien hoe het werkt.

Top 3 afvalmythes die je moet zien te voorkomen

Op de eerste plaats zijn er een paar mythes die ontkracht zullen moeten worden.

1. Bijna niks eten is niet de oplossing

Je lost niks op door jezelf als een malloot uit te hongeren om zo maar snel afvallen in de kaart te spelen. Wanneer je dit doet, zal dit een tegenovergestelde werking hebben. Begin hier dan ook niet aan. Mensen die zo te werk gaan zijn alleen maar dom bezig. Snel vet verbranden is wel mogelijk, maar niet ten koste van alles.

2. Je wordt niet te dik door het eten van vet

Het is niet zo dat je standaard ik wordt door het eten van vetten. Vetten bevatten dan wel de meeste calorieën per gram. Je gaat echter aankomen door het totaal aantal calorieën, waarbij de eigenschappen die suikers (koolhydraten) met zicht meebrengen vaak nog zelfs minder gunstig zijn om mee af te vallen.

3. Met pillen afvallen, zonder je voeding aan te passen

Vaak wordt het probleem van overgewicht niet bij de wortel aangepakt. Een pilletje of drankje dat je “wel eventjes” laat afvallen is klinkklare kul. Laat je dus niet betoveren door de leuzen die met deze pilletjes gepaard gaan. Want je gaat afvallen door met je eten aan de slag te gaan!

Oke …we weten wat niet werkt, en hoe nu verder?

Nu wil je natuurlijk weten hoe snel afvallen dan wel werkt! De beste tip is je te focussen op je voeding. Het aanpassen van je voeding is een kwestie van een kleine omschakeling. Dit hangt een beetje af van wat je nu eet. Eet je vaak voeding die niet bevorderlijk is voor het kwijtraken van overgewicht, dan zal de reality check even een grotere klap zijn.

Volg deze 5 tips en je gaat zeker weten snel afvallen!

Toch gaat het je lukken en is het gewoon even een kwestie van omschakelen naar gezonde voeding. Met onze stappen gaat het je zonder twijfel lukken.

1. Begin vandaag en stel niks uit

De eerste tip die we je geven is dat je niks uit moet stellen. Je moet het doen en er gelijk me beginnen. Zo ga je er echt werk van maken en ben je eerder waar je wilt zijn. Het behalen van je doelen doe je door direct te starten en doelstellingen vast te stellen. Zo werk je er naar toe. En dit werkt ook zo met snel afvallen.

2. Wees bewust dat je voeding nu niet klopt en anders zal moeten gaan eten

Denk niet van, oh ik kan een beetje aanpassen of wat ik nu eet valt toch wel mee. De reden dat je nu overgewicht hebt komt gewoon door je voeding. Punt! Zorg er dan ook voor dat je serieus je voeding aan gaat pakken. De tijd van smokkelen is voorbij. Nu betekent dit niet dat je nooit meer een keer kunt snacken of iets kan snoepen, maar wees je er wel van bewust wat het met je doet. En dat je er weer snel dikker van kan gaan worden.

3. Leer welke voeding, en hoeveelheid, zorgt voor snelle vetverbranding

Het zijn niet alleen de vetten die je dik kunnen maken. Sterker nog, het zijn meestal de koolhydraten die ervoor zorgen dat je overgewicht krijgt. Zorg er dan ook voor dat je weet hoeveel je eet (erg belangrijk) en probeer iets te minderen hiermee. Daarnaast kun je het beste kiezen voor eiwit- en vetrijk eten. En dan met name koolhydraten in de vorm van suikers verlagen of helemaal vermijden. In ieder geval zoveel mogelijk tijdens het afvallen en op je gewicht zien te komen. Dit zal je enorm helpen. Een goed idee is om het koolhydraatarm dieet hierbij te gebruiken, want daar zal je de beste resultaten mee behalen.

4. Ga erbij sporten, ook al ben je geen sporter, probeer het

Sporten zorgt voor een hogere vetverbranding en is daarbij erg gezond. Het is dan ook slim om er naast een goed dieet ook bij te gaan sporten. Probeer het in ieder geval een paar keer per week te doen. Maar hoe meer en fanatieker je sport, hoe sneller het zal gaan.

5. Houd het vol en laat je niet afleiden!

Door de ingeslagen weg simpelweg vol te houden ga je zeker een sexy figuur krijgen!

Waarom snel afvallen je nu wel gaat lukken?

Door het maken van een plan en stellen van doelen werk je ergens naartoe. En kan je weer verder met andere doelen in je leven. Maar dan wel met een mooier figuur. Sterker nog, er liggen wellicht grotere doelen voor je in het verschiet nu je fitter, gezonder en slanker bent.

Categorieën: Afvallen