Ja, er wordt over het eiwitdieet veel geschreven! Vaak heel positief. Het is natuurlijk zo dat eiwitten een goede bijdrage leveren bij het afvallen. Al dan niet de belangrijkste naast het matigen van foute koolhydraten. Ik heb zelf erg veel lof voor het koolhydraatarm dieet. Maar ben nu ook wel benieuwd geworden naar het eiwitdieet. En hoe het nou precies in elkaar zit. Wat het doet en wat de kans van slagen is. En of het er ook voor zorgt dat je gezonder wordt. En wellicht dat ik het dan zelfs een keertje ga proberen als kersen op de taart om nog een paar kilo’tjes af te vallen en op mijn ideale streefgewicht te komen.

In het kort, wat is een eiwitdieet?

Maar wat is het eiwitdieet nu eigenlijk precies? Met het dieet ga je, nogal logisch, meer eiwitten eten. Je haalt deze eiwitten uit verschillende soorten voeding zoals vlees, noten of eiwitrijke dranken. Door deze verhoging van eiwitten in je voeding ga je meer vet verbranden. Het is voor je lichaam namelijk moeilijker om eiwitten te verbranden dan koolhydraten. Doordat je lichaam harder gaat werken verbrand je lichaamsvet. Je moet er dan natuurlijk wel voor zorgen dat je niet teveel eet. Zodat je lichaam weer de kans krijgt om zwaarder te worden. Door dus iets minder calorieën te eten ga je dan ook echt snel afvallen. Slimme aanpassing hierin merk je dan ook al heel erg snel.

Eiwitten eten helpt je met vet verbranding op een gezonde manier

Uit de eiwitten die je eet samen met vetten, haal je alles uit je voeding. Het eten in een eiwitdieet ziet er namelijk erg rijk uit. Je mag veel verschillende producten gebruiken en is zo vrij makkelijk te volgen. Doordat je ook niet helemaal niks gaat eten ben je samen met de variatie gezond bezig. Je blijft gewoon eten. En let hierbij op dat je bepaalde dingen met mate eet. Zo krijg je lichaam dus meer dan voldoende voeding binnen en ga je ook nog eens snel afvallen!

Suikers krijgen geen schijn van kans

Suikers zijn uit den boze in het eiwitdieet. En trouwens ook in het algemeen. Te grote hoeveelheden suikers kunnen namelijk een negatieve invloed hebben op je gezondheid. Verder zijn ze de nummer 1 schuldige van extreem overgewicht. Het zorgt ervoor dat je heel makkelijk en snel vet aanzet. Ook hindert het bepaalde processen die je juist helpen met afvallen. En mensen gaan er steeds meer van eten, ook ongemerkt in alles wat je eet. Suikers zal je dus niet (veel) zien in het eiwitdieet.

Veel mensen houden ervan

Heel veel gebruikers van het proteïne dieet genieten er met volle teugen van. Dat blijkt uit de ervaringen die je erover kan vinden. Het eten is lekker veelzijdig en maakt het dus ook meer genieten. Beter dan dat je allerlei dingen moet eten die je niet lekker vindt.

Welke claims doet het eiwitdieet?

Hieronder laten we je de belangrijkste claims zien die het eiwitdieet maakt:

1. Snel afvallen met resultaten tot 6 kilo per week
2. Het dieet moet makkelijk vol te houden zijn en voor iedereen zeer goed te volgen zijn
3. Je gaat op een gezonde manier afvallen

Komt het dieet alle beloftes na die het maakt?

Je hoor wel verhalen van kilo’s afvallen. Tot wel 6 kilo per week. Dat is best veel. Toch lees je dan in de ervaringen van gebruikers dat dit dus wel degelijk kan. Het zal soms 3 kilo en een andere keer weer 5 kilo per week zijn. Hier kan natuurlijk een klein beetje verschil in zitten. Dit hangt denk ik ook af van hoe goed je het dieet opvolgt. Of dat je soms weer een foutje maakt onderweg. Het mag in ieder geval duidelijk zijn dat je met het eiwitdieet heel snel afvalt. Het komt deze claim dan ook na!

Verder moet het makkelijk te volgen zijn en ook dit onderdeel klopt. Er is meer dan genoeg variatie. Veel mensen houden het dan ook redelijk makkelijk vol.

Het moet ook gezond zijn …en ja, wederom klopt dit ook wel. Je gaat niet te weinig eten, en haalt veel uit je voeding. Het verschil zit hem dus echt in wat je eet en in gepaste mate!

Is het een geschikte manier van afvallen voor jou?

Het eiwitdieet is in principe voor iedereen geschikt (tenzij je bv. een allergie hebt voor eiwitten). Het dieet komt de beloftes die het maakt ook na. Dat maakt het in onze ogen dan ook, samen met de gebruikerservaringen, een zeer geschikt dieet als je snel wilt afvallen!

Categorieën: Afvallen