Hoewel ik zelf het Atkins dieet niet heb gevolgd, heb ik er wel een mening over. Het dieet is er namelijk 1 die serieus mee moet worden genomen als je start met afvallen. Het dieet kent de nodige aanhangers en kan daarom zo maar eens erg sterk zijn. Natuurlijk wil ik er wel even wat meer over weten voor ik er een goede mening over kan hebben. Ik kan dan nu ook met de nodige kennis van dit dieet een duidelijk plaatje scheppen over dit dieet. Hiermee kunnen jullie weer kijken of het interessant is of dat je toch beter voor wat anders kan gaan. De bevindingen van het dieet van Atkins vind je in dit artikel.

Hoe is het Atkins dieet bekend geworden?

Atkins dieet heeft veel naamsbekendheid gekregen na het op de markt verschijnen in 70’er jaren. Het is werkelijk daarna de hele wereld over gegaan. Dr. Atkins is het brein achter deze manier van afvallen. Hij heeft als eerste een dieet ontwikkeld dat zich richt op eiwitten en gezonde vetten. Deze basis wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Het is ook de essentie van afvallen. Toch spelen er nog een aantal andere zaken een belangrijke rol zoals je gezondheid, ondersteunende processen voor optimale vetverbranding en hoe makkelijk je een dieet kan volgen. De vraag is of het Atkins dieet hieraan voldoet. Maar laten we eens verder kijken naar het dieet, dat dus op zich de juiste insteek kent.

Wat voor een dieet is het?

We praten hier dus over een soort van eiwitdieet. Nu moet je bij een eiwitdieet eigenlijk denken aan een dieet dat in alle opzichten goed is. Een dieet dat iets doet op basis van eiwitten is nog niet een goed eiwitdieet. Er zitten dus wel degelijk verschillen in. Het Aktins dieet kun je wel classificeren als eiwitdieet gezien de samenstelling. Enkel gezien de opbouw van het dieet zien we toch dat het niet altijd zorgt voor optimaal vetverlies. Ook de gezondheidsfactor en variatie zijn niet je van het. Toch is het dieet er wel 1 die de nodige kilo’s kan doen laten verdwijnen. Om deze reden kan je het dieet dan ook proberen als je hier echt graag mee wilt beginnen. Wel zijn er andere eiwitdiëten die echt een behoorlijk stuk beter werken. Maar dat is een keuze die je zelf zal moeten maken. Ik zou persoonlijk altijd gaan voor het beste dieet, want dan haal je de beste resultaten. Maar ben je echt uit op een bepaald dieet kan dat het natuurlijk altijd zelf ondervinden.

Werkt deze afvalmethode wel of niet?

Het Atkins dieet werkt wel, maar het is niet de snelste manier om af te vallen. Je moet verder ook op je gezondheid letten en ermee stoppen als je klachten krijgt. Dit kan soms nog wel eens voorkomen met dit dieet namelijk. Uit ervaringen blijkt dat mensen hier wel een mee te maken krijgen. Verder wordt het soms als moeilijk te volgen ervaren. Dit is natuurlijk gedeeltelijk persoonlijk, maar het komt voor onder meer mensen. Hierdoor kun je deze algemene mening wel serieus meenemen voordat je begint met dit dieet.

Geen persoonlijke ervaringen, wel die van anderen

Zelf ben ik er maar nooit mee begonnen. Dit komt omdat andere diëten me iets meer lagen. Verder ben ik op een gegeven moment tegen het koolhydraatarm dieet aangelopen. Hiermee leer je koolhydraatarm te eten waarmee je supersnel vet gaat verbranden op een gezonde manier. Sindsdien ben ik alleen nog maar bezig met dit dieet. In mijn ogen is dit namelijk de beste oplossing om snel vet te verbranden. En ik voel me er ook gewoon geweldig bij! Voor mij dus niks anders meer.

Al met al is het Atkins dieet best ok…

Het dieet is te doen, maar alleen als je er echt fan van bent. Heb je geen voorkeur voor een bepaald dieet en wil je zo snel mogelijk afvallen? Dan raad ik je het koolhydraatarm dieet aan als vervanger voor het Atkins dieet. Hiermee zal je veel verder komen.

Categorieën: Afvallen