Op de vraag of jij zelf een gezond gewicht hebt kun je het best nagaan wat je BMI is. De BMI wat staat voor Body Mass Index is een maatstaf om te bepalen of je op een gezond gewicht zit. Vaak weet je dit zelf ook wel en als er meer dan 10 kilo af moet is dat wel duidelijk. Toch kan het zijn dat je twijfelt en puur uit gezondheidsoverwegingen je BMI wilt berekenen. Je kan dan je BMI uitrekenen met een BMI meter op het internet.

Er zijn een paar uitzonderingen waarin je volgens de BMI te zwaar bent maar er toch niet dik uit ziet. Mensen die veel sporten, specifiek aan krachttraining doen en bodybuilder zijn hebben vaak een zwaarder gewicht. Dat heeft te maken met het feit dat spieren zwaarder wegen dan vet. Je kan er in dit soort gevallen mooi en atletisch uit zien en volgens de meter te zwaar zijn. Doordat je veel spieren hebt valt dit dus op deze manier te verklaren. Je zal in deze gevallen minder druk kunnen maken over je BMI uitslag.

BMI uitrekenen: Ben ik echt te zwaar of lijkt het maar zo?

Vrouwen hebben over het algemeen iets meer vet dan mannen. En een beetje meer vet is ook echt niet altijd erg. Toch zijn er veel vrouwen maar ook mannen die er vanaf willen of echt te zwaar zijn. Dit kan zelfs oplopen tot Obesitas en zware gezondheidsklachten. Dit wil je natuurlijk niet en je wilt ook genieten van een mooi figuur. BMI uitrekenen is daarom in veel gevallen erg handig. Heb je overgewicht of weet je al dat je af wilt vallen, dan zou je deze stap ook kunnen overslaan.

Afvallen voor sport of om een andere reden

Iedereen heeft andere doelen voor afvallen. Bodybuilders willen vaak een zo laag mogelijk vetpercentage ontwikkelen. Voor bodybuilders die met wedstrijden meedoen moet dit zelfs heel laag liggen. Alles voor het goud! Maar de meeste mensen willen er gewoon beter uitzien en gezonder voelen. Dit zijn er nog meer dan je denkt en het is daarom ook een flink probleem. Verder heb je ook nog een enorm groot deel die veel te zwaar is en absoluut moet afvallen. Dit is dan naast een mooi lichaam ook noodzakelijk om gezonder te worden. Een goed dieet is dan ook zeer belangrijk om dit probleem aan te pakken. Als je eenmaal op een goed gewicht zit zal je hier met de kennis uit dit dieet ook op blijven. Verder kun je hier nog wat tips lezen die je wellicht ook kunnen helpen je behaalde streefgewicht te behouden.

Bereken je BMI en kom erachter of je overgewicht hebt

Je BMI uitrekenen is niet al te moeilijk. Je vult geslacht, lengte en gewicht in en krijgt al vrij snel een uitslag over je gewicht. Je kan hier een BMI meter vinden!

Zorg ervoor dat je slim gaat afvallen met een goed dieet

Als je dan een dieet gaat volgen doe het dan goed. Ik kan uit ervaring spreken dat een goed dieet waarin slim om wordt gegaan met wat je eet, de hoeveelheid en het gemak de beste zijn.

Verander je leven op meerdere positieve vlakken!

Het is niet alleen maar een mooi slank figuur wat in het verschiet ligt. Ook mentaal krijg je een boost! Veel mensen ervaren meer zelfvertrouwen, voelen zich veel energieker en krijgen een beter seksleven. Je gezondheid wordt sterk verhoogt, iets wat veel mensen nog wel eens een beetje als bijzaak zien bij het afvallen. Dit staat natuurlijk altijd voorop! Met deze insteek zal je met een prachtig figuur, mentaal een boost krijgen en veel gezonder worden.

Categorieën: Afvallen